E tarziu. Nu stiu nici de ce, nici cat, nici pentru ce. Dar nu mai pot schimba nimic. Alegeri. Pentru un chip frumos pierdem poate ceva ce am dorit. Sau poate nu l-am dorit chiar cu adevarat. Poate alergam dupa chipuri frumoase, poate nu are importanta esenta. Sau poate doar gresim. Poate unule lucruri au valoare doar cand le pierdem. Sau stralucirea de moment e prea satisfacatoare si uitam ce dorim. Sunt alegeri. Uneori bune, alteori nu. Dar cine suntem noi sa judecam ceea ce face altul ? Doar ca uneori ne afecteaza. Firesc. Avem suflet. Avem sentimente. Nu mereu perfecte. Stiti pe cineva perfect ? Eu nu. Asa ca nu putem decat sa luam totul ca atare. Indiferent de ce simtim. E ... viata. Nimic nu e intamplator. Desi cred ca si intamplarile le alegem cateodata. Constient sau inconstient. Parerile de rau ... pot fi sau nu. Poate nici nu se realizeaza alegerea facuta in defavoarea a ceva. sau a cuiva. Poate. Nu stiu. Nu detin adevarul si nici dreptatea. Timpul, viata spune mereu ce are de spus. Dar ... prea tarziu. Repede se face tarziu in viata. 
Cand eram copila, foloseam o expresie "cine zice, ala este". Si asa se intampla. Ceea ce vezi la altul, de fapt faci. E bine, e rau ... nu noi decidem. Fiecare pentru el. Dar realist. Constientizare. Autoanaliza. Nu dezvinovatire. Simplu. Fiecare sincer cu el insusi. Restul ... povesti. 
Candva vom realiza ca acel "tu faci", e "da, si eu am facut". Sau poate mandria, dezvinovatirea nu iti vor da voie niciodata sa iti poti recunoaste nici greselile mici, nici pe cele mari. Cateodata cele mici devin mari neintentionat. Dar devin. Si se face tarziu. Un tarziu poate trist. Sau poate nepasator. Cine stie ? Doar timpul si constientizarea micilor sau marilor amanunte vor putea aduce lumina. O lumina tarzie. 
Da. Alegeri. Mereu alegeri. Viata o scriem noi, constient sau inconstient. Uneori ne pare rau, alteori nu. Nu pot sti pentru altul. Fiecare pentru sine. A-ti asuma ceea ce face tine de a constientiza. Poate gresesc. Poate nu. E doar un gand. Un gand amar din viata. 
Totul e trecator. Chiar si viata ...

21 iunie 2019





Comentarii