In viata, de multe ori, dorim lucruri.
Avem vise. Sau visuri, cum le spun eu. Caci e o diferenta. Visele vin cand dormim, nestiute cumva, pe cand visurile le putem avea oricand, oriunde, indiferent de e zi sau noapte.
A dori nu e gresit. Unii sustin ca e. Dar ce e gresit ? Nimic ! Doar un lucru, in opinia mea. Sa ai grija sa nu ranesti nici un suflet in drumul tau. Deci, nu e gresit a dori. E parte din noi. Doar ca uneori dorim atat de mult ceva incat uitam sa-l si implinim. Ca in plan secund. Sau nu uitam, ci asteptam sa se intample. Dar cand nu faci nimic, atunci nimic se intampla ! Cum se spune "din cer doar ploaia cade".
De ce nu facem ? De ce asteptam ? Nu putem ? Nu avem incredere in noi ? Ne este frica ? E zona aceea de confort disconfortabila de fapt ? E nehotarare ? E ... ce ?
Fiecare are un raspuns. Sau mai multe. Nimeni nu stie ce simte celalalt. Ce trairi are in suflet.
Si poate nici raspunsul nu il stie. Si poate nici nu s-a intrebat.
Cati stam de vorba cu noi insine ? Si cat de sincer ? Si cat de serios ? Cati vizualizam ceea ce este ? Ce ar putea fi daca schimbam ceva ? Ce ar fi daca mergem spre implinirea visului ?
Ne ascundem de noi ? Cat ? 
Niciodata nu e tarziu. Si totodata vine si acel prea tarziu. Cand multe nu mai putem schimba.
Din diferite motive. Varsta, boli, situatii, acel cineva ce a disparut din viata ta ... Asa ca unele se mai pot schimba, dar altele inevitabil nu.
De ce nu privim in noi pe de-a-ntregul ?De ce cu jumatati de masura ? De ce evitam sa ne intrebam ? De ce ii intrebam poate doar pe altii ? De ce nu stim ce vrem ?
Cred ca daca am sti cine suntem, cat putem, ce vrem, atunci multe s-ar implini !
Cred ca intrebarea e importanta. A ne intreba. La fel si raspunsul. Dar daca nu stii nici intrebarea, nu ai cum sa primesti, sa iti oferi nici raspunsul, nici impinirea visului. 
Traim cu jumatati de masura ? Ne ingrijim cu jumatati de masura ? Iubim pe jumatate, adica jumatate iubire si jumatate frica ?
Pentru viata asta ti-ai propus ceva ? Ai un dar ce il poti lasa lumii ? Si tie chiar ? Simti o menire in tine ? Ce lucru il faci bine, cu placere ? 
Multe intrebari. Pentru mine ... pentru tine ... pentru toti. Apoi cauta si raspunsul. Vine. 
Dar daca si intrebi. De traiesti doar dus de val ... fara tinta, tel, ideal, dorinta, vis ... te poti trezi ca doar ai supravietuit. Si unde e Viata ? Viata ta. E Aici, Acum. E una. Nu te gandi la restul de vieti. Gandeste pentru prezent. Si asa iti creezi viitorul. Facand Azi ceva. 
Mi-am zis-o! 
Dar cred ca si unora dintre voi. 
Undeva ne atinge pe toti.
Sa pornim spre noi, sa dorim ceea ce simtim ca suntem, putem si ne face fericiti. 
Si vom fi !!!

26 iunie 2019






Comentarii